İlköğretim okulu öğretmenlerinin tiyatro gösterisi ilgiyle izlendi

Sorgun Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğretmenleri, öğrenci ve velilerle tiyatro gösterisinde bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Senaryosunu, okul öğretmenlerinden İsmail Taştan'ın yazdığı ve aynı zamanda rol aldığı 'Evlere Şenlik' adlı tiyatro oyunu davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

Sorgun Belediyesi İlyas Arslan Tiyatro Salonu'nda sahne alan tiyatro, izleyenler tarafından büyük ilgi gördü. Tiyatro gösterisine Sorgun Kaymakamı Levent kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, okul müdürleri, öğretmenleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Beğeniyle izlenen tiyatro gösterisinde, evin tek kızı olan Fadik'in taliplileriyle kızın çocukluk arkadaşı olan Selami arasındaki çekişmeye sahne olur. Kızın anne ve babası taliplerin zenginliğiyle ilgilenirken kızın tek dileği çocukluk arakdaşı olan Selami ile evlenmektir. Evinde toplanan bu görücülerden kurtulmak isteyen aile, Fadik'in çocukluk arkadaşı olan Selami'ye umut bağlar. Kadın kılığına girerek izdivaç programlarındaki gibi paravanın arkasına giren ve çirkin bir kadın kılığına girerek Fadik'in görücülerini kaçıran Selami, kızın da ailesini ikna ederek sonunda muradına erer.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'ndan bir öğrenci, tiyatronun verdiği mesajı şu cümlelerle özetledi: ?Evlilik kutsal bir müessesedir. Evliliğin yozlaştırılarak lanse edildiği bir dönemde, yanlışlıktan doğruyu çıkarma adına 'Evlere Şenlik' oyununu hazırladık. Ahlak yapısıyla dünyaya örnek olan Türkiye'nin aile yapısını ve birliğini yozlaştırmak ve bozmak için televizyonlarda sinsi bir oyun sergilenmektedir. Sonrasında yapılan beraberlik neticesinde hayal kırıklıkları, psikolojilerin bozulması, nesli kötüye yönlendirmek gibi sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Oyunumuzda herkesin çıkaracağı bir ders olduğunu umuyoruz.?

Tiyatro gösterisi bitiminde sahneye davet edilen Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, "Tiyatro gerçekten çok güzeldi, sosyallik yönünden bu benim görmek istediğim güzel ve özel bir tablo, sadece öğretmenlerin değil halkın da katılabileceği tiyatrolar yapılabilir aslında ama bu bir ilkti, umuyorum bunun devamı gelecektir. Bu güzel tiyatro gösterisinde emeği geçen herkesi kutluyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber